maandag, 7. april 2008 - 18:08

Tiener ontvangt bestelde vuurwapens per post

Hoofddorp

Medewerkers van een bezorgingsbedrijf uit Hoofddorp meldden op 1 april dat ze in een postpakket een vuurwapen hadden aangetroffen. Politiemensen zijn een kijkje gaan nemen. Medewerkers van het bedrijf vertelden dat het pakket was gescheurd en dat de loop van een geweer uitstak. Dit heeft de politie maandag laten weten.

In het pakket bleken twee geweren en een revolver te zitten. Ze zijn in beslag genomen en er is een onderzoek ingesteld naar de persoon voor wie het pakket was bestemd. Dat bleek een 16-jarige jongen uit Krommenie.

In de slaapkamer van de jongen troffen politiemensen nog drie geweren en twee revolvers aan. De jongen bleek een verzamelaar van oude, onklaar gemaakte vuurwapens. Hij had via internet enkele exemplaren gekocht en deze laten opsturen.

De wapens bleken echter niet volledig onklaar te zijn gemaakt en twee revolvers waren zelfs nog steeds geschikt om mee te schieten. De jonge verzamelaar is te goeder trouw geweest maar hem is te verstaan gegeven dat het verboden is deze wapens in bezit te hebben. Alle wapens zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):