maandag, 1. september 2008 - 15:08

Tieners aangehouden na diefstal kluis

Rotterdam

De politie heeft maandagochtend 1 september twee personen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van een kluis. In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie rond half vier melding dat er een inbraak had plaatsgevonden in een ijszaak in de Beurstraverse bij de Coolsingel.

Ook kwam via de afdeling Cameratoezicht van de RET de informatie binnen dat twee verdachte personen bezig waren met slijpwerkzaamheden in de tunnelbuis van de metro vlak bij metrostation Beurs.

Ook had één van hen een oranje werkvest aan en een bivakmuts op. Agenten zijn ter plaatse gegaan. De twee probeerden de gestolen kluis in de buis open te maken. Bij het zien van de politie renden ze via de metrobuis naar het volgende station, Leuvehaven.

Daar werden ze door agenten opgewacht die intussen snel de buis afgesloten hadden. De kluis was het exemplaar dat zojuist uit de winkel was meegenomen. Agenten hielden het tweetal, Rotterdammers van 17 en 19 jaar oud, aan en brachten hen over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):