vrijdag, 24. oktober 2008 - 16:43

Tieners verdacht van gewapende overval

Ede

Drie jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Ede die verdacht worden van het plegen van een gewapende overval in de nacht van zaterdag op zondag 19 oktober, zijn door de Rechter-commissaris in bewaring gesteld voor 14 dagen.

Bij de politie kwam op 19 oktober rond middernacht een melding binnen van een gewapende overval op twee 15-jarige meisjes uit Ede en Bennekom. Zij zouden kort daarvoor op het fietspad aan de Keesomstraat nabij de Peppelensteeg overvallen zijn. Onder bedreiging van een mes moesten zij hun persoonlijke bezittingen afgeven. De jongens zouden vervolgens in de richting van de Keesomstraat zijn gerend.

Politieagenten hielden die nacht rond 00.30 uur twee jongens aan. De surveillerende agenten zagen twee jongens de Keesomstraat over rennen. De jongens holden richting de flats aan de Nieuwe Maanderbuurtweg en verdwenen in de struiken. Reden voor de agenten hen te controleren. Op de Van der Hagenstraat kon een 15-jarige jongen worden aangehouden. Hij liet daarbij een mes vallen, dat in beslag genomen werd. De tweede jongen wist te ontkomen.

De aangehouden verdachte gaf aan de jas van zijn vriend te dragen. Daarin wordt een identiteitskaart gevonden, die – zo blijkt uit politieonderzoek – toebehoort aan de andere verdachte. Deze wordt daarop even later in zijn woning door de agenten herkend en ook aangehouden.

Nader onderzoek wees uit dat nog een derde jongen betrokken zou zijn geweest bij de overval. Hij werd zondag 19 oktober rond 18:00 uur ook aangehouden.

De drie jongens hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Zij zijn voorgeleid aan de Rechter – commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld. De recherche doet momenteel nog nader onderzoek naar andere strafbare feiten die door de jongens zouden zijn gepleegd.
Provincie:
Tag(s):