vrijdag, 8. februari 2008 - 19:49

Tienjarig kind ernstig gewond bij verkeersongeval

Purmerend

De politie onderzoekt een verkeersongeluk waarbij donderdag 7 februari om 14.47 uur 2 personen ernstig gewond zijn geraakt, waaronder een 10-jarig kind. Het ongeluk gebeurde op de Grotenhuysenweg in Purmerend.

Een 39-jarige Purmerender reed met zijn twee kinderen over de Grotenhuysweg in de richting van Baanstee toen hij vermoedelijk in slaap viel en op de verkeerde weghelft terechtkwam. Daar botste hij frontaal op een 39-jarige Purmerendse, die niet meer op tijd kon stoppen. De vader liep een gebroken rugwervel, nekletsel en een zware hersenschudding op.

Zijn 10-jarige dochter die achterin zat raakte gewond aan haar oogkas vanwege haar gameboy die in haar gezicht kwam. Ook heeft ze inwendig letsel opgelopen. De airbags van beide auto's klapten wel open. Het personeel van de traumaheli verleende ook assistentie, de gewonden zijn vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen.

Omdat het ongeval onder bijzondere omstandigheden plaatsvond; de man zat met twee kinderen achterin, het was geen warme dag en er was geen alcohol in het spel en toch viel hij in slaap. Het rijbewijs gaat naar het CBR dat vervolgens een procedure opstart. Het meest waarschijnlijke is dat de man een medische keuring moet ondergaan.
Provincie:
Tag(s):