zondag, 13. juli 2008 - 13:43

Tientallen personen betrokken bij vechtpartijen in Roermond

Roermond

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in het uitgaansgebied van Roermond moeten optreden bij diverse vechtpartijen. In totaal waren daar zo’n 40 tot 45 personen bij betrokken. De politie heeft twee arrestaties verricht.

Omstreeks drie uur ontstond een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Veldstraat. Daar bleef het onduidelijk wie er ruzie hadden met elkaar. Rond kwart voor vijf liep een andere horecagelegenheid aan de Veldstraat leeg en die groep verplaatste zich naar de horecagelegenheid waar eerder ruzie was geweest. Vervolgens ontstonden verschillende vechtpartijen die zich voortzetten op de Knevelsgraafstraat. Daar werden de groepen uit elkaar gehaald en leek de rust terug te keren, maar op het Stationsplein laaide de ruzie opnieuw op.

Uiteindelijk werd bij het station een 24-jarige man uit Roermond aangehouden die verschillende personen te lijf ging. Verder werd een 23-jarige man uit Venlo gearresteerd die een agente bedreigde. Na inzet van ongeveer twaalf agenten en een politiehond keerde de rust weer terug.
Provincie:
Tag(s):