vrijdag, 19. december 2008 - 12:31

Tijdelijke lokatie jeugdsoos

Uithuizen

Dorpshuis De Fakkel is vanaf 1 december 2008 het tijdelijke onderkomen voor jongeren in Uithuizen. De gemeente Eemsmond heeft een eenjarig huurcontract afgesloten met De Fakkel voor het gebruik van de bovenzaal voor één avond per week. Incidenteel kan er op vrijdag of zaterdag een extra activiteit georganiseerd worden. De jeugdsoos is bedoeld als overbrugging totdat het nieuwe jongerencentrum in Uithuizen opgeleverd wordt.

Sinds de sluiting van discotheek 538 hebben jongeren in Uithuizen geen eigen ontmoetingsplek meer. De gemeenteraad van Eemsmond heeft in oktober van dit jaar besloten om een jongerencentrum te laten bouwen in Uithuizen.

Een jeugdsoos is een ontmoetingsplek voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Jongeren kunnen er bijvoorbeeld kaarten, darten, poolen en praten. De jeugdsoos in Uithuizen is vooral bedoeld om jongeren een veilige en controleerbare eigen plek te bieden. Er wordt geen alcohol geschonken aan de jongeren.

De Fakkel ligt slechts honderd meter van het station. Hierdoor kan het Jongerenwerk jongeren die zich nu verzamelen bij het station, aanspreken en doorsturen naar de jeugdsoos.
Provincie:
Tag(s):