maandag, 8. september 2008 - 7:15

Tijdstraf voor Hamilton, Massa winnaar op Spa-Francorchamps

McLaren-coureur Lewis Hamilton moet zijn overwinning op Spa-Francorchamps inleveren. Dat hebben de Stewards of the Meeting op het Belgische circuit bepaald. Na de race werd bekend gemaakt dat Hamilton is bestraft met een tijdstraf van 25 seconden.

Tijdens zijn gevecht met Kimi Raikkonen in de laatste ronden van de race moest Hamilton de Bus Stop-chicane afsnijden. Volgens de officials was de manoeuvre van de Brit niet volgens de regels. De McLaren-coureur zou hier teveel voordeel van hebben ondervonden.

Het gevecht tussen wereldkampioen Raikkonen en Hamilton laaide flink op in de laatste ronden van de race. Het tweetal zou elkaar meerdere malen passeren. Tijdens een inhaalmanoeuvre richting de Bus Stop-chicane dwong de Fin zijn opponent naar de buitenkant. Wiel aan wiel gingen ze de chicane in, maar Hamilton kon niet anders dan de chicane afsnijden. Daarbij kwam hij voor Raikkonen terug de baan op.

Vlak na de race verwachtte McLaren-teambaas Ron Dennis geen verdere stappen van de Stewards of the Meeting. Reden hiervoor was het feit dat Hamilton Raikkonen nog vóór start/finish alweer had laten passeren. Enkele meters later pakte Hamilton de leiding weer terug door Raikkonen uit te remmen in de La Source-hairpin.

Voor de leider in het kampioenschap betekent dit alles dat hij van de eerste naar de derde plaats terugvalt. Felipe Massa krijgt hierdoor de zege in de schoot geworpen en Nick Heidfeld is nu tweede. In de stand om het wereldkampioenschap nadert Massa Hamilton tot op twee WK-punten.
Categorie:
Tag(s):