vrijdag, 9. mei 2008 - 9:36

Tijgertje Yegor Zov voor het eerst naar buiten

Amersfoort

Donderdag is het pasgeboren tijgertje Yegor Zov onder begeleiding van moeder Kira voor het eerst naar buiten geweest in DierenPark Amersfoort. Het was een spannende eerste ontdekkingstocht, maar het jong genoot zeker van de eerste nieuwe indrukken.

Om 11:30 uur is de schuif opengetrokken naar het buitenverblijf. Na een korte verkenningsronde van moeder is ze haar jong gaan halen uit het binnenverblijf. De eerste ‘stapjes’ van Yegor Zov waren in de bek van zijn moeder. Dit is de wijze waarop een moeder tijger haar jong vervoerd. In het midden van het verblijf heeft ze Yegor op de grond gezet waarna hij het verblijf zelf is gaan verkennen..

Omdat het de eerste keer was voor moeder en jong dat ze samen naar buiten gingen, was het allemaal nog erg spannend. Deze bezoekjes buiten worden door de verzorgers ook rustig opgebouwd. Na een half uur vonden de verzorgers het dan ook lang genoeg en werd er besloten om Kira en jong naar binnen te halen. Omdat Yegor Zov nog niet goed de weg in het buitenverblijf kent hebben de verzorgers hem na het binnenhalen van moeder opgehaald en bij zijn moeder gebracht.
Provincie:
Tag(s):