vrijdag, 10. oktober 2008 - 14:41

Tilburg opnieuw beste specialistische universiteit

Tilburg

De Universiteit van Tilburg is deze week opnieuw tot beste specialistische universiteit uitgeroepen door Nederlandse hoogleraren die zijn geënquêteerd door het weekblad Elsevier. Tilburg scoort het beste met de vakken economie, econometrie en recht. Vorig jaar was de UvT al de beste specialistische universiteit op het gebied van economie en recht. Studenten vinden de Tilburgse opleiding Nederlands recht de beste.

Bijna tweeduizend hoogleraren en hoofddocenten en ruim zevenduizend studenten deden mee aan het jaarlijkse onderzoek dat voor de veertiende keer werd gehouden. Dertien universiteiten worden onder de loep genomen en onderverdeeld in drie groepen: brede, specialistische en technische universiteiten.

De hoogleraren en hoofddocenten beoordeelden de kwaliteit van de docenten en hun wetenschappelijke werk en ook het programma van de bachelor- en masteropleidingen. De studenten legden de opleidingen langs de lat volgens de volgende criteria: de faciliteiten, het programma, de kwaliteit van het onderwijs en van de docenten, de manier van toetsen en de interne organisatie en communicatie. Ook werd gekeken naar de kansen voor afgestudeerden op de arbeidsmarkt. Hoogleraren en studenten gaven voor de onderdelen punten en daarmee werden gemiddeldes berekend.

Op de tweede plaats bij de specialistische universiteiten komt de Erasmus Universiteit van Rotterdam en op de derde plaats de universiteit van Maastricht. Van de brede universiteiten scoort de Universiteit van Utrecht het hoogst en bij de technische universiteiten is de TU Eindhoven de beste.
Provincie:
Tag(s):