maandag, 3. maart 2008 - 22:21

Tilburg weer op gelijke hoogte

Amsterdam

In de Play-Offs van de Tricorp Workwear Eredivisie ijshockey zijn in beide series nu vier wedstrijden gespeeld. Na een verrassende 2-1 voorsprong voor Geleen had Tilburg weer wat goed te maken.

In een uitverkocht Glanerbrook - 1700 toeschouwers schreeuwden hun favorieten toe - waren de Trappers nu wel vanaf de eerste minuut scherp en gaven ze de Eaters niet de kans om hun tot nu toe zo effectieve strategie aan het begin van de wedstrijd uit te spelen. De Limburgers speelden niet geconcentreerd en schaatsten keer op keer uit positie. Een 0-2 voorsprong was dan ook aan de magere kant voor de ploeg uit Tilburg. In de zevende minuut is het Peter van Biezen die de score opent en nog gen drie minuten later is het Daryl Batt, die de assist op Van Biezen gaf, die zelf verantwoordelijk was voor de 0-2. Pas als na twaalf minuten van Schagen en Nazarov voor de Trappers op de strafbank zitten en Geleen dus met twee man meer op het ijs staat kunnen de gastheren een kans verzilveren en hun - naar later zal blijken - enige doelpunt van de avond scoren. Henrik Ivarsson scoort op aangeven van Ryan McLeod en Brian McGarry.

De bezoekers geven echter geen krimp en spelen de rest van de wedstrijd het overtuigende ijshockey zoals we dat het hele seizoen van ze hebben gezien. In de tweede periode wordt de score voor Tilburg verdubbeld. Casey van Schagen scoort op aangeven van Brendan Bernakevitch en twaalf seconden voor het einde van de periode is het Bernakevitch zelf die goalie Novello weet te verslaan. Op dat moment zitten Kratky en Stasiuk hun twee-minuten straffen uit.

De derde periode hetzelfde scoreverloop met in de hoofdrol Peter van Biezen en Daryl Batt. Eerst brengt Batt, samen met Teunissen, Van Biezen in stelling en in de laatste minuut zijn de rollen omgekeerd en mag Batt scoren op een assist van Van Biezen. De stand in de serie is daarmee op 2-2 gekomen en dat betekent dat er nog minimaal twee wedstrijden worden gespeeld ;