zaterdag, 19. juli 2008 - 10:37

Tilburgse kermis van start

Tilburg

De Tilburgse kermis is vrijdagavond om halfacht officieel van start gegaan. Bijna de gehele binnenstad is een grote attractie. Voor de opening besloot burgemeester Vreeman nog een kermisattractie te sluiten.

Een 43-jarige eigenaar van een kermisattractie uit Apeldoorn had kort daarvoor op de Puisstraat een 45-jarige brandweerman op de fiets uit Gilze aangereden met zijn vrachtwagen en daarbij dreigende taal uitgesproken.

Vreeman vond dat de kermisexploitant maar een dagje moest afkoelen. “Handhavers, organisatoren en hulpverleners moeten gewoon hun werk kunnen doen zonder bedreigd of belemmerd te worden. Iemand die over de schreef gaat, zal dit hard voelen,� aldus Vreeman.

Maandag is het Roze Maandag en dan zal voor het eerst in de geschiedenis van de Tilburgse kermis een officieel kermishuwelijk plaatsvinden bij het reuzenrad. Het Tilburgse stel Karin en Bregje treden op de 'roze dag' in het huwelijk.

Vorig jaar werd de kermis bezochten door 1,2 miljoen mensen. Daarmee is het de grootste kermis van de Benelux. De gemeente hoopt dit jaar weer op nog meer bezoekers.
Provincie:
Tag(s):