dinsdag, 15. juli 2008 - 9:45

Tim Foundation overhandigt cheque voor onderzoek aan UMC Nijmegen

Nijmegen

Tim Foundation, is een stichting die onderzoek steunt naar stofwisselings-ziekten bij kinderen. Een jaar na de oprichting heeft ze haar eerste onderzoeksproject geselecteerd en bekendgemaakt.

Maandag 14 juli is een cheque van 40.000,- euro door Tim Polderman (naamgever van Tim Foundation) zelf aan professor Jan Smeitink, hoofd van de afdeling Metabole ziekten van het UMC St Radboud te Nijmegen overhandigd. Dit moment is zo gekozen omdat André, de vader van Tim, de Nijmeegse Vierdaagse zal lopen samen met een groep die zich wil laten sponsoren voor Tim Foundation.

Tim Foundation, opgericht in juni 2007, heeft in het eerste jaar ruim 40.000,- euro opgehaald deels door giften en donaties van particulieren en bedrijven en deels door allerlei spontane acties door de vele betrokken mensen en organisaties. Ook zijn er door Tim Foundation in 2007 diverse presentaties op bijvoorbeeld scholen gegeven over stofwisselingsziekten en de gevolgen ervan. Fons de Poel is sinds begin 2008 als ambassadeur betrokken bij Tim Foundation.

In Nederland worden jaarlijks 800 kinderen met een stofwisselingsziekte geboren. 2 van de 3 kinderen overlijden voordat ze volwassen zijn. Het ultieme doel van Tim Foundation is om Tim en zijn lotgenootjes met een stofwisselingsziekte een behandeling of medicijn te kunnen bieden waardoor een normale levensverwachting weer mogelijk wordt.

Tim Foundation geeft voorlichting en werft fondsen en wil hiermee elk jaar tenminste één onderzoeksproject naar stofwisselingsziekten bij kinderen steunen om zodoende de ontwikkeling van behandelingen of medicijnen tegen deze ernstige ziekten te versnellen. Meer informatie is te vinden op www.timfoundation.nl.
Provincie:
Tag(s):