zondag, 27. juli 2008 - 13:09

Timmers prolongeert NK Wakeboardtitel

Amsterdam

Michael Timmers bleek zaterdag 26 juli toch de sterkste tijdens het Nederlands Kampioenschap Wakeboard op de Bosbaan in Amsterdam. Onder tropische omstandigheden hielden de wakeboarders het, op de prijsuitreiking na, droog.

Perfecte omstandigheden
Doordat er vrijwel geen wind was, was het water op de Bosbaan bijzonder vlak. Bij wakeboarden hangen wakeboarders staand op een board achter een motorboot. Deze boot is voorzien van ballasttanks waar water in getankt kan worden.

Hierdoor ligt de boot diep in het water en trekt een diepe golf. Deze golf wordt door wakeboarders gebruikt als springschans. Deze sprongen worden vervolgens door een jury beoordeeld.

Bij de dames deed meervoudig Nederlands Kampioene Denise de Haan weer mee. De Haan was verleden jaar veel in het buitenland en moest daarom het NK laten gaan. Op de Bosbaan liet ze er echter geen misverstand over bestaan wie de beste wakeboardster van Nederland is en werd ze weer Nederlands Kampioene.

Regerend Nederlands Kampioen Michael Timmers kreeg tegenstand uit onverwachte hoek. Zijn naaste opponent Abel Vegter meldde zich af voor het NK, omdat hij zijn niveau op dit moment zelf onvoldoende vindt.

Een verrassende inschrijver was echter wel Mike Ketellapper. Ketellapper is een jonge, internationaal zeer sterk presterende wakeboarder aan de kabel. Bij deze discipline worden de wakeboarders niet door een boot maar door een ronddraaiende kabel voortgetrokken.

Ketellapper wil zich ook meer gaan toeleggen op de boot en won verrassend de voorronde. In de finale was toch Michael Timmers de sterkste en kon zijn titel behouden.

Op 10 augustus is in Naaldwijk het NK Wakeboarden aan de kabel.
Provincie:
Tag(s):