maandag, 1. september 2008 - 13:42

Toedracht ongeval tankstation nog onduidelijk

Nieuwegein

De politie kan nog niet vertellen waarom een auto zondagmorgen het Total benzinestation langs de A-2 bij Nieuwegein naar binnenreed. De auto vloog direct in brand en zette de shop ook in brand. Een 51-jarige man uit Nieuwegein die op dat moment binnen was en een kopje koffie dronk kon niet meer op tijd vluchten. De politie heeft later op de dag de man dood aangetroffen in het pand.

Een tweede bezoeker liep net terug naar zijn auto. Deze wilde een kopje koffie en een broodje halen. Alleen de broodjes waren er nog niet, dus nam de man een koffie en een koek en liep weer naar buiten. De man zag de auto met hoge snelheid aankomen rijden en zonder te remmen de shop binnenrijden. 'Het eerste wat ik dacht was o God die man, en later na het gesprek met de politie heb ik God toch wel bedankt dat ik op tijd buiten was'. Aldus de getuige.

De politie hield direct de twee inzittenden van het voertuig aan. Het gaat om mannen van 22 jaar uit Soest en Tilburg. De politie is nog bezig met verhoor van de mannen en zal ook onderzoek doen aan de auto. Het zal nog enige tijd inbeslag nemen voordat de politie kan vertellen wat er is gebeurd.
Provincie:
Tag(s):