donderdag, 3. juli 2008 - 22:34

Toeristisch seizoen Drenthe 2008 lijkt nu al succesvol

Diever

Uit een kleinschalig onderzoek is gebleken dat de Drentse toeristische ondernemingen nu al overwegend tevreden zijn over het seizoen van 2008. “Vooral voor de hotels en bungalowparken lijkt 2008 een succesvol seizoen te gaan worden�, zo concludeert Toeristische Informatie Drenthe. Deze organisatie (onderdeel van Recreatieschap Drenthe) is sinds 1 juni jl. verantwoordelijk voor de centrale coördinatie van de Toeristische Informatie Punten in Drenthe. Steekproefsgewijs hebben zij een telefonisch onderzoek gehouden onder verschillende accommodaties in Drenthe.

Vooral de hotels kunnen rekenen op een goede bezetting. Velen maken een groei door ten opzichte van vorig jaar. Een aantal hotels kunnen rekenen op extra drukte door toeristen die vanwege ‘Go China‘ naar Drenthe komen. Veel hotels zijn al (bijna) volgeboekt voor de maanden juli en augustus. Ook de bungalowparken hebben veel reserveringen voor de zomermaanden.

Wel zijn de eerste twee weken van juli nog rustig. Dit komt doordat de vakanties in het midden en zuiden van het land dit jaar later zijn dan in het noorden en deze toeristen dus later naar Drenthe komen. Overigens bleek ook de maand mei een goede maand te zijn voor de bungalowparken. De vele vrije dagen en het mooie weer zorgden voor meer toeristen in de provincie.

De kleine en middelgrote campings lijken helaas minder toeristen te trekken. In vergelijking met vorige jaren hebben zij minder reserveringen. Het lijkt een trend te zijn om voor het kamperen eerst nog even de weersvoorspelling af te wachten en uiteindelijk last minute te boeken. Overigens geldt deze tendens ook voor een aantal bungalowparken. De grotere campings en vakantieparken doen het nog steeds goed en blijven op dezelfde lijn als vorig jaar.
Provincie:
Tag(s):