dinsdag, 26. augustus 2008 - 21:39

Toestel Transavia aan de grond om mogelijke kaping

Rotterdam

Transavia en Rotterdam Airport hebben bekend gemaakt dat vlak voor een toestel van de luchtvaartmaatschappij naar Bodrum zou vertrekken, er een 112 telefoontje binnen kwam dat er personen in het vliegtuig waren die voornemend waren het vliegtuig te kapen. Om geen enkel risico te nemen werd het toestel aan de grond gehouden en naar een ander gedeelte van de luchthaven gedirigeerd.

De 114 passagiers waren rond 15.00 uur aan boord gegaan en zouden om 15.20 uur vertrekken. Tot dat een arrestatieteam van de Marechaussee een plan van aanpak had gemaakt, moesten de passagiers aanboord blijven. Rond 21.00 uur mochten de passagier druppelsgewijs het vliegtuig verlaten. Twee mannen, waarvan één 31-jaar oud en een vrouw van 28-jaar zijn in het vliegtuig aangehouden en zijn geblinddoekt afgevoerd.

Een woordvoerder van het OM Rotterdam bevestigt dat er drie personen zijn aangehouden. Zij worden verdacht van voorbereidingshandelingen op een mogelijke kaping van het vliegtuig. Eén van de mannen is al weer vrijgelaten.
Provincie:
Tag(s):