donderdag, 7. februari 2008 - 22:23

Toezichthouder taakstraf verdacht van omkoping

Arnhem

Een 35-jarige Nijmegenaar moet zich voor de rechtbank in Arnhem verantwoorden wegens omkoping. De man zou als toezichthouder op de uitvoering van taakstraffen valsheid in geschrifte hebben gepleegd. Dit meldt het Openbaar Ministerie in Arnhem. De Nijmegenaar moet zich vrijdag 8 februari voor de rechter verantwoorden.

De verdachte werkte als toezichthouder bij een Arnhems bedrijf. Bij dit bedrijf verrichten veroordeelden tot een taakstraf de aan hen opgelegde taakstraf. Het was de taak van de toezichthouder om toezicht te houden op de uitvoering van taakstraffen en aan de reclassering te rapporteren of de veroordeelden hun taakstraf goed en volledig uitvoerden.

De man wordt ervan verdacht aan meerdere taakgestraften het voorstel gedaan te hebben om hun taakstraf af te kopen. Hij wordt ervan verdacht valsheid in geschrifte te hebben gepleegd bij het invullen van aanwezigheidslijsten en werkbriefjes voor de reclassering. De feiten hebben plaatsgevonden in 2004 en 2005.

De politie is enkele maanden met het onderzoek bezig geweest. De Nijmegenaar is in juli 2007 door de politie verhoord en lopende het onderzoek in vrijheid gesteld. In totaal heeft de recherche in Arnhem 75 taakgestraften, die onder de verdachte werkten, als getuigen gehoord. Meerdere taakgestraften verklaarden tegenover de politie dat de verdachte hun een aanbod deed om hun taakstraf af te kopen.
Provincie:
Tag(s):