woensdag, 12. maart 2008 - 15:54

Toiletjuffrouw wint Lotto

Amsterdam

Toiletjuffrouw Jacqueline leeft jarenlang van een minimaal inkomen. Totdat ze van de ene op de andere dag € 370.432,00 rijker wordt. Jacqueline ontpopt zich tot een ware big spender. Eindelijk kan ze zich een kostbaar sprookjeshuwelijk veroorloven. Maar... haar geld gaat ook op aan meerdere auto’s, een boot, meubels en cadeau’s voor de kinderen.

De Zeeuwse Tonnie wint ook de Lotto, maar hij gedraagt zich er niet naar. Pas na anderhalf jaar geeft hij zichzelf een nieuwe fiets. Tonnie: “Waarom zou ik een nieuwe fiets aanschaffen als de andere het nog doet? Een Porsch zou ik wel graag kopen, maar ik heb helaas geen rijbewijs.�

Toiletjuffrouw Jacqueline woont samen met haar nieuwe vriend Johan en haar twee tieners, waarvan de vader is overleden. Toen Jacqueline de prijs won kon ze eindelijk met haar Johan trouwen. Jaqcueline: “ We hadden het niet breed en deden de grootste moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Toen ik de Lotto won kocht ik eerst een nieuw bankstel. Daarna ging ik steeds meer uitgeven...�

Tonnie woont al zijn hele leven in Zeeuws Vlaanderen en is de jongste van dertien kinderen. In zijn eentje verzorgde hij zijn beide ouders in hun huis, tot hun dood. Daar is hij altijd blijven wonen. Na hun dood bleef hij daar wonen. Toen Tonnie dankzij de Lotto miljonair werd kon hij zijn geluk niet op. Toch gaf hij zichzelf pas na anderhalf jaar een nieuwe fiets.
Presentator Marc Dik probeert erachter te komen of geld de sleutel is tot geluk bij Jacqueline en Tonnie. En zo niet, wat dan wel?

Geld maakt gelukkig? Donderdag 13 maart 2008, 22.30 uur, Nederland 1
Categorie:
Tag(s):