donderdag, 18. september 2008 - 10:16

Toiletten langs snelwegen schoner dan gedacht

Den Haag

Wie een sanitaire stop moet maken langs de snelweg, kan dit het beste doen bij het tankstation langs de A16 in Hendrik Ido Ambacht. Uit een onderzoek van de ANWB blijkt dit het schoonste toiletgroep te zijn uit het onderzoek. In navolging van onderzoek in 1999 heeft de ANWB wederom vijftig toiletten bezocht langs autosnelwegen om te kijken hoe schoon ze zijn.

Bleek in 1999 de toiletten vooral vies te zijn, blijkt de helft van de in 2008 bezochte toiletten het predicaat schoon tot zeer schoon te krijgen.

Uit de test blijkt dat niet de wc bril de grootste drager van schadelijke bacteriën is, maar de kraan van de wastafel blijkt een flinke verzamelplaats van viezigheid te zijn. Ook blijken mensen vaak zonder hun handen te wassen het toilet te verlaten. De deurknop is de tweede plek waar de meeste schadelijke bacteriën zich ophopen.

Erg kwalijk vindt de ANWB dat een derde van de rolstoeltoiletten standaard op slot zit. Dat geeft onnodig veel extra rompslomp voor mensen met een beperkte mobiliteit.
Provincie:
Tag(s):