dinsdag, 10. juni 2008 - 8:59

'Tom Boonen betrapt op cocaïne'

België

De Belgische renner Tom Boonen is betrapt op cocaïnegebruik. Dat meldden diverse Belgische kranten. Volgens Het Gezet van Antwerpen heeft Boonen bij een controle buiten competitie door de Vlaamse gemeenschap positief gereageerd. Hij zou op 25 mei, drie dagen voor het begin van de Ronde van België, een test hebben ondergaan.

Volgens de krant waren er maandagavond nog huiszoekingen gepland in de huizen van zijn ouders en van zijn vriendin Lore.

Boonen kwam al eerder in opspraak ivm cocaïnegebruik door intussen ex-veldrijder Tom Vanoppen. Hij werd eind december betrapt op cocaïne door Vlaamse dopingcontroleurs. Volgens Vanoppen, een zeer goede vriend van Boonen, kreeg hij het poeder van Tom. Boonen dus als dealer, maar dat werd in alle toonaarden ontkend.

Op de site van de wielrenner reageren fans geschokt op het nieuws. “Tommeke Tommeke Tommeke, wat doet ge nu?! Wat hoor ik op het nieuwsbericht deze ochtend 'Tom Boonen betrapt op cocaine gebruik'? Man man man, ni goe bezig hé maat. Héél België heeft altijd veel respect gehad voor de manier hoe ge met de druk omging... Blijkbaar is deze toch effe te groot geweest? Hopelijk heeft dit geen consequenties voor uw tour-deelname?! 't Zou spijtig zijn dat ge niet moogt meerijden dankzij 1 wit lijntje ni waar?�

Andere fans roepen Boonen op open kaart te spelen. Boonen zelf heeft op de beschuldigingen nog niet gereageerd.
Categorie:
Tag(s):