woensdag, 12. maart 2008 - 19:29

Topdansen tijdens NK Latin American in Topsportcentrum

Almere

Chachacha, jive, rumba of samba. Voor sommigen ontspanning, voor anderen pure topsport. Wie wil genieten van dansen in zijn beste vorm, komt aanstaand weekeinde naar het Topsportcentrum Almere voor de Nederlandse kampioenschappen Latin American. Dit heeft de gemeente Almere bekendgemaakt.

Stijldansen mag dan niet meer als standaard-onderdeel van de opvoeding worden gezien, nog steeds genieten heel veel mensen van ballroom- of latin-american dansen. Sommigen bereiken daarin zelfs de absolute top, en doen mee aan nationale en internationale kampioenschappen. En de Nederlandse dansers slaan ook op internationale wedstrijden geen slecht figuur.

Wie wil genieten van de Nederlandse top op het gebied van Latin American dans, zoals rumba, jive, paso doble en samba, zit komend weekeinde goed in het Topsportcentrum. Op zaterdag 15 maart worden daar de Nederlandse kampioenschappen gedanst. Topdansers strijden om de prijzen tijdens de door Henk-Peter Vos gepresenteerde wedstrijd. De muziek wordt verzorgd door DJ Nico van der Sluis. Vanaf 13.00 uur in het Topsportcentrum.

Op zondag 16 maart worden de Nederlandse kampioenschappen standaard en latin voor debutanten georganiseerd. Opnieuw gepresenteerd door Henk-Peter Vos. De wedstrijden beginnen om 10 uur 's ochtends.

Voor kaartverkoop en prijzen, kijk op de website van de Nederlandse Dansbond.
Provincie:
Tag(s):