maandag, 29. december 2008 - 16:18

Topjaar voor Industrion

Kerkrade

Het museum Industrion in Kerkrade heeft een succesvol jaar achter de rug. Dit jaar kreeg het doe- en beleefmuseum 86.000 bezoekers over de vloer. Dit heeft het Kerkraadse museum bekend gemaakt.

Ondanks de vele verbouwingswerkzaamheden beleefde het museum toch een topjaar. De hoge bezoekersaantallen zijn volgens Industrion vooral te danken aan de diverse wisselexposities. Industrion opende het jaar met de interactieve exposities “Willie Wortel – de uitvinder�en “Discovery Zone�. In februari kwam daar de nostalgische tentoonstelling “Herinnert U zich deze nog?� bij, waarin de bezoekers vanaf de jaren ’50 tot en met ’90 herinneringen op konden halen.

Tijdens de zomermaanden was bij Industrion de unieke expositie “Made in China – Ontdek 7000 jaar innovatie in één dag� te bezoeken. Daar kwamen ruim 29.000 mensen op af.

De grootste publiekstrekker bij Industrion is de expositie “Robots!�, die in september 2008 van start ging. Maar liefst 37.500 bezoekers kwamen in de afgelopen maanden op bezoek bij de honderden robots in de blauwverlichte robotfabriek van Industrion. De expositie, die laat zien hoe de robot zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft, is nog tot en met 1 maart 2009 te bezoeken.

In juni 2009 heropent Industrion als Discovery Center met een volledig nieuwe ‘look and feel’.
Provincie:
Tag(s):