zondag, 16. maart 2008 - 18:19

Toppaarden op Groninger drafbaan

Groningen

Met tien prachtige paardenraces gaat het seizoen van start op vrijdag 21 maart op de drafbaan Groningen. In het Stadspark zullen de vele liefhebbers uit Stad en Ommeland weer de typische sfeer kunnen proeven waardoor Groningen een paardenstad bij uitstek is. Al in vroegere tijden bevolkten vele duizenden de baan en op deze door de Parklane Farm uit Drachten ondersteunde dag worden weer veel bezoekers verwacht.

Sportief valt er in ieder geval veel te genieten. Twee prachtige hoofdkoersen met een aantal Nederlandse topdravers en acht goed gevulde andere koersen staan garant voor spektakel en vermaak, zoals dat in weinige andere sporten wordt geboden. Het explosieve karakter van de sport, het delicate samenspel tussen mens en dier, de mogelijkheid om de spanning te verhogen met een weddenschap, kortom een prachtige manier om de werkweek af te sluiten.

In de Dekhengsten Parklane Farm-prijs komen zes oudere topdravers aan de start. Paarden die niks mee hoeven te bewijzen, maar hun status als topper allang hebben verdiend. Als één van de favorieten gaat de vlakbij de baan gefokte Topass Medo van start. Het paard uit de fokkerij van Peizenaar Jan Meinders wordt gestuurd door Cees Kamminga. Met vormdraver Roeshja Dear met Hubert Schoonhoven, Urbie J met Tom Kooyman en baanspecialist Rowan Diepnow met Rob de Vlieger is er oppositie zat. Wellicht kan ook een andere regionale favoriet Ronald van Ranum nog verrassen.

Het andere hoofdnummer is de Parklane Farm Gouden Stakes met zes aan elkaar gewaagde paarden. Ook nu heeft Cees Kamminga de favoriet voor de sulky met Urbano Crown. Het paard won eerder deze maand op imponerende wijze een Gouden Stakes op de baan van Wolvega. De weerstand kwam in die koers van Unknown Crafts en Maria Poort. Die is er nu weer bij. Victoria van Stal de Groningers is de thuisfavoriet en hoopt op eigen baan te gloriëren met Ruud Pools op de sulky.
Provincie:
Tag(s):