vrijdag, 4. juli 2008 - 21:35

Toptaffeltennis komende jaren gewaarborgd in Klazienaveen

Klazienaveen

Dankzij een groep nieuwe sponsoren is Klazienaveen de komende jaren verzekerd van toptafeltennis. De club van voorzitter Hendrikus Velzing, DTK’70, kon de afgelopen periode een aantal nieuwe geldschieters begroeten, waardoor onder andere de hoofdmacht op eredivisieniveau kan blijven acteren en de Pool Piotr Szafranek woensdagavond kon worden gecontracteerd. De nieuwe kopman stond afgelopen seizoen onder contract bij meervoudig landskampioen Re/Max Hendrix uit Buchten.

Velzing is blij dat enkele van zijn zakenrelaties toptafeltennis mogelijk maken de komende jaren en ook de komst van Szafranek ‘Dat is een plezierige gedachte. We kunnen niet alleen op eredivisieniveau blijven spelen, maar ook achter het eerste team kunnen we ons verder ontwikkelen. Een talent als Pepijn Leppers, die komend seizoen debuteert in de eerste divisie, kunnen we goede trainingsfaciliteiten bieden en financieel ondersteunen. Verder hebben we zestien seniorenteams in de competitie en organiseren we het grootste tafeltennistoernooi van Nederland, het EDR-toernooi. Ik denk dat we er goed voorstaan.’ Overigens verbindt geen van de bedrijven haar naam aan de club, waardoor de Drentse club voorlopig DTK’70 zal heten.

De Drentse club aasde al langer op een nieuwe kopman, nadat Song Shanua vertrok. Het werd een moeilijke bevalling, omdat een speler uit China niet haalbaar was. Re/Max Hendrix trok zich echter afgelopen dinsdag terug uit de eredivisie, waardoor Szafranek plotseling vrij kwam. Binnen 24 uur was de transfer beklonken. De Drentse ploeg moet volgend seizoen in staat worden geacht om de play-offs (beste vier ploegen van Nederland) te halen.

DTK’70 zal in de eredivisie met het volgende viertal de competitie ingaan: Piotr Szafranek, Zhou Changlong, Nathan van der Lee en Peter Verwey.
Provincie:
Tag(s):