zondag, 10. augustus 2008 - 18:59

Tornado duo kiest zeil

In de Tornado klasse werd op 10 augustus de boot en zeilen van Booth en Nieuwenhuis gemeten. Het catamaranduo koos voor de kleinere spinnaker waarmee ze zowel voor als tegen de wind in kunnen zeilen. Het bewuste zeil, waar veel ophef over is, valt volgens Booth binnen de regels.

De meting is nog niet afgerond. Booth: "We moeten morgenochtend terugkomen voor de laatste dingetjes, zoals correctiegewicht. Als alles compleet is, wordt de meting definitief."

Op de vraag of het zeil legaal is, antwoordde Booth: "De internationale zeilfederatie heeft aangegeven dat als het concept binnen de regels valt, het wordt toegestaan. Voor ons is het meer de vraag of het weer juist is. Op dit moment ziet het ernaar uit dat we één of twee dagen boven de range van maximaal elf knopen wind krijgen."

De meting van de Amerikanen Lovell/Ogletree, trainingspartners van de Nederlanders, staat volgens Booth op 13 augustus gepland. De
Australische favorieten Bundock/Ashby volgen daarna. Beide teams zijn in het bezit van een zogenaamde code zero. Het is afwachten of zij uiteindelijk voor de conventionele of nieuwe gennaker zullen kiezen. Booth: Ik denk dat iedereen nu eerst naar ons kijkt.
Categorie:
Tag(s):