woensdag, 26. maart 2008 - 21:57

Tot 9 jaar gevangenisstraf voor moord op Frans Bindels

Roermond

Voor de rechtbank in Roermond zijn woensdag vier personen veroordeeld voor hun aandeel in de geweldadige dood van Frans Bindels in 2002. Twee verdachten werden door de rechter vrijgesproken.

De 34-jarige I.S.R. uit Apeldoorn werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar voor het in de nacht van 6 op 7 juli 2002 doodschieten van Frans Bindels in zijn woning in Milsbeek. De rechtbank acht doodslag bewezen. De andere hoofdverdachte, de 28-jarige M.v.P. uit Nijmegen, kreeg eveneens een gevangenisstraf van 9 jaar opgelegd. De derde verdachte, M.W.V, heeft een gevangenisstraf van 6 jaar gekregen en de vierde verdachte, D.W.P. kreeg 3 jaar gevangenisstraf opgelegd wegens medeplichtigheid. Hij leverde het vuurwapen, waarmee Bindels werd omgebracht. De overige 2 verdachten zijn door de rechtbank vrijgesproken.

De officier van justitie legde alle zes de verdachten gekwalificeerde doodslag respectievelijk medeplichtigheid ten laste en eiste gevangenisstraffen van variërend van 5 jaar tot 18 jaar.
Provincie:
Tag(s):