vrijdag, 11. april 2008 - 16:33

Trainingsdag voor scootmobielrijders

Leek

Op woensdag 23 april aanstaande organiseren de gemeente Leek, Platform gehandicapten Leek, Veilig Verkeer Nederland en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie een scootmobieltrainingsdag bij woonzorgcentrum Vredewold. Wethouder Ben Plandsoen zal om 9.00 uur het startschot geven voor deze trainingsdag.

Zo langzamerhand wordt de scootmobiel een steeds vaker gesignaleerd voertuig in het gebruikelijke straatbeeld. Voor de bezitters ervan een uitkomst, want het vergroot in niet onaanzienlijke mate hun mobiliteit. In de praktijk blijkt echter, dat het met de verkeerskennis niet altijd even goed zit. Vandaar dat nu een trainingsdag georganiseerd wordt, speciaal gericht op de gebruikers van een scootmobiel.

Inmiddels hebben zich voor deze trainingsdag al ruim 30 mensen aangemeld. Mochten er in de gemeente Leek mensen zijn die zelf een scootmobiel hebben aangeschaft en ook belangstelling hebben voor deze trainingsdag, dan kunnen zij zich telefonisch aanmelden vóór 21 april 2008 bij het Lokaal Loket van de gemeente Leek
Provincie:
Tag(s):