vrijdag, 6. juni 2008 - 13:54

Trainingsmissie Irak met 1 jaar verlengd

Den Haag

Nederland verlengt de huidige bijdrage aan de NAVO-trainingsmissie in Irak. De missie wordt verlengd voor de duur van twaalf maanden van medio augustus 2008 tot en met medio augustus 2009. De omvang van de bijdrage bedraagt zeven militairen en is niet gewijzigd ten opzichte van de huidige bijdrage. Dit heeft de ministerraad vrijdag 6 juni besloten.

Nederland is vanaf de start bij deze NAVO-operatie betrokken en levert sinds februari 2005 militairen die een bijdrage leveren aan opleiding en training van Iraakse leden van de veiligheidsorganisaties.

De NAVO-trainingsmissie richt zich op de opbouw van de Iraakse veiligheidssector die van groot belang blijft voor het politieke wederopbouwproces. Nederland hecht in bredere zin aan een goed functionerende rechtsorde in het Midden-Oosten. Een stabiel Irak draagt hier in belangrijke mate aan bij.

Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft de NAVO-trainingsmissie vooruitgang boeken bij zijn activiteiten. De verantwoordelijkheid voor de opleidingsinstituten komt steeds meer in handen van de Iraakse autoriteiten.
Provincie:
Tag(s):