zondag, 19. oktober 2008 - 10:17

Tram op stelten door voetbalsupporters

Den Haag

Een groep voetbalsupporters op weg naar de wedstrijd Ado Den Haag tegen Volendam zorgde vrijdagavond 17 oktober om 19.45 uur voor flink wat trammelant in tramlijn 9 op de Koninginnegracht. De groep was onrustig in de tram en gedroeg zich baldadig richting de trambestuurder. Dit heeft de politie zondag 19 oktober bekendgemaakt.

Hierbij was sprake van alcoholgebruik, roken en het scanderen van beledigende teksten. Tevens sneuvelde de voorruit van de tram. Politie en HTM traden direct op en hielden 24 supporters aan.

Een supporter wist te ontsnappen en rende richting het Malieveld, waar ook hij in de kraag kon worden gevat. Aan het bureau kreeg het merendeel van de groep voetbalsupporters een proces-verbaal wegens baldadigheid.

Een man kreeg een proces-verbaal wegens vernieling van de tramruit. Een jongen werd aangehouden vanwege belediging en verzet bij aanhouding. Drie jongeren bleken niets met de ongeregeldheden te doen te hebben gehad en mochten weer naar huis.

De groep werd in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Hierdoor konden zij niet meer aanwezig zijn bij de voetbalwedstrijd.
Provincie:
Tag(s):