donderdag, 15. mei 2008 - 11:59

Transportbedrijf Redder-Noord Winschoten failliet

Winschoten

Transportbedrijf Redder-Noord aan de Papierbaan in Winschoten is dinsdag door de rechtbank in Groningen failliet verklaard. Inmiddels is er een curator aangesteld van Dorhout advocaten die het faillissement gaat afhandelen. Dit maakte waarnemend curator Alexander Wiersma donderdag bekend.

Volgens de waarnemend curator heeft Redder-Noord een investering gedaan in het opzetten van een transportbedrijf in Polen. Het Poolse bedrijf bestaat inmiddels niet meer en de opbrengsten uit deze onderneming dusdanig slecht dat dit het transportbedrijf de das heeft omgedaan. Door het faillissement komen mogelijk 27 chauffeurs en 3 administratieve krachten op straat te staan.

‘Momenteel zijn we in gesprek met een geïnteresseerde koper voor de gezonde onderdelen van Redder-Noord. De komende weken zullen we bekijken of hierdoor werkgelegenheid behouden kan blijven. Hoe groot de schuld aan de bank en enkele kleine schuldeisers is, zal de komende weken moet blijken’, aldus Wiersma.

Deze week en mogelijk volgende week zullen bij Redder-Noord de lopende transporten worden afgehandeld waarna het doek valt voor het bedrijf in de huidige vorm.
Provincie:
Tag(s):