zaterdag, 29. november 2008 - 22:40

Transportbol voor het goede doel gepresenteerd

Schoonebeek

Het winkelend publiek in Schoonebeek was zaterdag in grote getale aanwezig om er getuige van te zijn hoe een enorme kraan in het centrum van het dorp de reusachtige Transportbol uit de bakkerij van bakker Kolkman tilde. Bakker Kolkman had hiervoor speciaal de hulp ingeroepen van leden van De Kasteeltruckers uit Coevorden om te helpen bij de presentatie van de Transportbol.

Nadat de Transportbol door de kraan over de winkels heen was getild en aan voorzijde van de bakkerij was neergezet, had de voorzitter van de Kasteeltruckers de eer om de Transportbol aan te snijden en deze als eerste te proeven. Hierna bestond voor het publiek de mogelijkheid om van de Transportbol te proeven.

De Transportbol is een lekkernij van bakker Kolkman met een ideële achtergrond en is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Transport4transport. Deze stichting richt zich op het stimuleren van kleinschalige transportactiviteiten en het financieren van fietsambulances in Malawi. Ieder verkochte Transportbol levert voor de stichting een bedrag op dat voor haar projecten kan worden ingezet.
Provincie:
Tag(s):