vrijdag, 18. juli 2008 - 20:25

Trauma-helikopter inzet bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising van de Ramsbrugweg met de Oude Zwolseweg in Wenum Wiesel zijn donderdagmiddag 17 juli drie mensen gewond geraakt. Eén van hen een 52-jarige man uit Lelystad is per traumahelikopter overgebracht naar het UMC in Nijmegen.

De aanrijding vond rond 16.30 uur plaats. Een 35-jarige automobilist uit Vianen reed over de Ramsbrugweg, komende uit de richting Kanaal Noord. Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de van rechts komende 53-jarige vrouw uit Wenum Wiesel. Zij reed over de Oude Zwolseweg komende uit de richting Vaassen. De inzittende van de man uit Vianen zat bekneld in het voertuig en is er door het brandweer- en ambulance-personeel uitgehaald.

Personeel van de gearriveerde traumahelikopter verleende hulp bij het stabiliseren van het slachtoffer. Hij is met de helikoper overgebracht naar het UMC in Nijmegen. De andere twee slachtoffers werden met ambulances naar andere ziekenhuizen overgebracht.

De slachtoffers uit Lelystad en Vianen reden mee in een stoet auto’s en hadden een bedrijfsuitje. Diverse collega’s moesten ter plaatse worden opgevangen. Hen is slachtofferhulp aangeboden.
Provincie:
Tag(s):