maandag, 22. september 2008 - 11:32

Traumahelikopter in de problemen na landing

Someren

De traumahelikopter die maandagmorgen tijdens het laden beschadigd raakte, is via de weg naar een werkplaats gebracht. Dit maakte een woordvoerder van de ANWB bekend tegenover Blik op Nieuws. Het toestel moest in het Noord-Brabantse Someren zijn om ambulancepersoneel te assisteren bij een ongeval.

Nadat de vlieger de helikopter wilde verplaatsen om meer ruimte te creëren voor de overige hulpdiensten, raakte hij met de rotorbladen een boompje wat langs de weg stond. De procedure is dan om het toestel aan de grond te houden totdat er naar de helikopter is gekeken door technisch personeel. Deze constateerde dat de helikopter ter plaatse niet gemaakt kon worden.

De woordvoerder van de ANWB: ‘De rotorbladen zijn van het toestel verwijderd en op een dieplader is de helikopter naar een werkplaats gebracht ter reparatie. Hoe lang de reparatie zal duren, is nog niet bekend’.

Momenteel is men aan het overwegen om de reserve helikopter, die op vliegbasis Volkel is gestationeerd, in te zetten. ‘Op dit moment nemen de drie overige teams de werkzaamheden over. Ook kan het mobiel medisch team met de auto naar de plaats van het incident gaan’, aldus de woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):