donderdag, 27. maart 2008 - 13:16

Trend: Biologische koelversmaaltijden

Amsterdam

Eerlijk en biologisch is de trend, evenals kant & klaar maaltijden en maaltijdcomponenten. De vraag naar biologische kant & klaar producten is dan ook sterk gegroeid. Steeds meer mensen kiezen naast gemak ook voor consumptie met respect voor mens en milieu. Alle signalen uit de markt wijzen erop dat deze trend zich de komende jaren voort zal zetten.

Het totale aanbod aan biologische producten is groot. Het assortiment dat geschikt is voor foodservice (grootverpakkingen) die via de gangbare kanalen geleverd kan worden, is echter nog te beperkt. Veel biologische producten zijn alleen in retail (klein)verpakking beschikbaar. De bereidheid om het in grootverpakking aan te leveren is laag en heeft alles te maken met volume. Tot voor kort was er voor foodservice slechts een zeer beperkt assortiment aan biologische producten en kant-en-klaar maaltijden voor handen.

BioZorg start 31 maart a.s. met de productie van biologische koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten. De maaltijdfabrikant heeft een inpandige slagerij, een groente afdeling & catering afdeling waar elke dag verse grondstoffen worden verwerkt. BioZorg heeft een 100% SKAL en HACCP certificering. De eerste leveringen van BioZorg in 2007 bij gezondheidsinstelling Pluryn Werkenrode hebben duidelijk gemaakt dat er binnen zorginstellingen een groeiende behoefte bestaat aan biologische producten.

BioZorg biedt een scala aan maaltijden en maaltijdcomponenten; van vers gesneden groenten tot stamppotten en van vers vlees tot hachee. Een breed assortiment wijnen, brood en zuivel verkrijgbaar in diverse verpakkingen, geschikt voor zorginstellingen, bedrijfscatering, horeca en binnenkort ook de consument.
Categorie:
Tag(s):