zaterdag, 26. januari 2008 - 14:47

Trio aangehouden voor poging tot doodslag zinloos geweld

Haulerwijk

De politie heeft maandag 21 januari drie inwoners van Oosterwolde op verdenking van poging tot doodslag cq zware mishandeling aangehouden. Het trio, van 18, 21 en 23 jaar, mishandelde in december twee nietsvermoedende fietsers.

Op 8 december werden rond 3.00 uur twee inwoners van 19 en 21 jaar uit Haulerwijk op de Kerkstraat klemgereden door een auto met daarin de drie mannen uit Oosterwolde. Het trio stapte uit en viel zonder reden de twee fietsers aan. De twee werden geschopt en geslagen, waarna de drie weer in de auto stapten en wegreden in de richting van Haulerwijk.

De twee fietsers liepen diverse verwondingen op en moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Een getuige noteerde het kenteken van de auto en gaf dit later door aan de politie. Nadat de slachtoffers aangifte hadden gedaan werd er een onderzoek gestart. Naar aanleiding van dit onderzoek konden de drie verdachten afgelopen maandag worden aangehouden. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op vordering van de officier van justitie zijn zij in voorlopige hechtenis gesteld.
Provincie:
Tag(s):