maandag, 3. november 2008 - 19:07

Trolleybedrading losgetrokken door 14 jarigen

Arnhem

Zondagavond 2 november werden in de Arnhemse wijk Geitenkamp rond half 12, twee 14-jarige jongens aangehouden voor het lostrekken van de trolleybedrading van een Connexxionbus, waardoor de bus niet verder kon rijden.

Door een controleur van Connexxion werden de jongens, beiden 14 jaar uit Arnhem, aangehouden. De jongens werden aan de politie overgedragen en met een bon terzake baldadigheid aan de ouders meegegeven. Er zijn geen aanwijzingen dat de jongens iets te maken hebben met de eerdere vernielingen van ruiten van bussen.

En in Arnhem-Zuid op de Huissensestraat werd dezelfde avond rond half 9 opnieuw met een steen gegooid naar een streekbus. De steen waarmee gegooid is, werd op straat bij de bus gevonden.

De gewaarschuwde politie heeft ter plekke de namen van diverse getuigen – inzittenden van de bus en omstanders - genoteerd. De ruit van de bus is beschadigd, maar niet geheel vernield.

De dagelijkse extra surveillance door de politie in Arnhem Noord wordt in verband hiermee vanaf nu uitgebreid met de busroute in Arnhem-Zuid. Ook door Connexxion wordt de beveiliging van de bussen gehandhaafd.
Provincie:
Tag(s):