vrijdag, 29. augustus 2008 - 0:20

Tropisch Braziliaans muziek- en dansspektakel

Nijmegen

Samba! Percussieritmes en live optredens van sambabands, zullen Nijmegen in het weekend van 6 en 7 september weer maken tot een stukje Brazilië in Nederland. De vierde editie van het festival pakt uit met dans en demonstraties en Braziliaanse lekkernijen.

Het Sambafestival opent op zaterdag met een spectaculaire parade met diverse percussiebands, meer dan 100 sambadanseressen en een echte Sambaqueen. De parade start op de Waalkade en eindigt op Plein 1944 Nijmegen wordt daarna echt “tropical� met live-optredens van salsaband Latin connection, capoeira en een wervelende dansshow. DJ Paulo staat zowel zaterdag als zondagmiddag op het hoofdpodium op plein 44. Na alle live optredens gaat het feest ’s nachts door op de afterparty’s in Amanné en Club Inferno.

Tussen alle bruisende optredens door kan er genoten worden van heerlijke Braziliaanse hapjes en drankjes zoals cairpirinha’s en sucos. Ook in diverse cafés in de Nijmeegse binnenstad is de tropische sfeer te proeven. Met lekkere cocktails.

Op de Braziliaanse markt op plein 1944 zijn op zaterdag en zondag allerlei Braziliaanse producten te vinden, variërend van de welbekende mini-bikini tot percussie-instrumenten. Daarnaast geeft de Whaa verscheidene workshops met onder andere capoeira en maculele, een acrobatische dansvorm. Zondag om 12.00 wordt de stad tot leven gebracht met daverende optredens van meer dan twintig internationale Sambabands die de binnenstad uit zijn voegen laat barsten.

Het hoogtepunt van het festival komt aan het einde van de middag wanneer alle sambabands samen een opzwepend optreden geven dat Nijmegen zal doen schudden op haar grondvesten. Er kan worden nagenoten op de afterparty van Amanné. Kom op zaterdag 6 en zondag 7 september ook genieten van de Braziliaanse en Caribische cultuur!
Meer informatie en het volledige programma vind je op de website
www.sambafestivalnijmegen.nl .

Het Sambafestival wordt mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsors Novio Pontis, De Braziliaanse Ambassade en Fly Brazil.
Provincie:
Tag(s):