zaterdag, 12. januari 2008 - 15:57

Truus van den Berg 'Jutter van het jaar'

Den Helder

Truus van den Berg uit Den Helder is Jutter van het jaar geworden. De titel kreeg ze dankzij haar enorme inzet voor vele mensen in haar omgeving. De gemeentelijke eretitel wordt elk jaar toegekend aan een inwoner.

Daarnaast is ze voor velen in haar omgeving een steun en toeverlaat bij ziekte, privé-problemen en blessureleed.Door haar persoonlijkheid, haar uitstraling en betrokkenheid is zij in staat mensen nieuwe impulsen en zelfvertrouwen te geven waardoor zij grenzen kunnen verleggen.

Ze kreeg de meeste stemmen en daarom is Truus van den Berg verkozen tot Jutter van het Jaar 2007. Burgemeester Stefan Hulman overhandigde haar maandag tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in het stadhuis een beeld van de Jutter met daarbij een ingelijste oorkonde.

De gemeentelijke eretitel ‘Jutter van het Jaar’ wordt jaarlijks gegeven aan een inwoner van Den Helder die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt. Truus van den Berg zet zich al vele jaren in voor de hardloop- en triatlonsport in Den Helder,tegenwoordig als trainer/coach.

Ze begeleidt al haar atleten persoonlijk, of het nu op recreatief niveau is, of op topniveau. Ze heeft baanbrekend werk verricht met uitstekende resultaten. Dat vonden ook vele Nieuwediepers. Daarom is Truus van den Berg de negende Nieuwedieper geworden aan wie de gemeente de titel ‘Jutter van het Jaar’ heeft toegekend.
Provincie:
Tag(s):