woensdag, 9. juli 2008 - 20:49

Tsjech aangehouden voor overval pompstation Norg

Norg

Een 38-jarige man uit het Tsjechische Rokycany is maandagavond door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van de overval op een tankstation aan het Westeinde in Norg op zondag 29 juni.

De man dreigde een bom te laten ontploffen die in een tas zou zitten die hij op de toonbank legde. Uit de tas kwam een tikkend geluid. Onder dreiging van dit geweld dwong hij de baliemedewerkster het geld uit de kassa aan hem te geven. Nadat hij een klein bedrag aan geld had gekregen, liep de man naar een auto en reed weg. De vrouw deed aangifte van de bedreiging.

Op de beelden die beschikbaar waren, waren de verdachte en zijn voertuig duidelijk te zien. Het betrof een man die in een auto met een Tsjechisch kenteken reed. We hebben daarop contact gezocht met de Tsjechische politie. Deze kon de gegevens van de eigenaar van deze auto voor de politie achterhalen.

"De naam die wij doorkregen hebben we vervolgens door landelijke zoeksysteem gehaald. We kwamen er toen achter dat dezelfde man kortgeleden in Amsterdam aangehouden was bij eenzelfde soort bedreiging" aldus een politiewoordvoerder.

De man is overgebracht naar Assen waar hij voor onderzoek is ingesloten en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):