zaterdag, 28. juni 2008 - 21:26

TT Festival in goede sfeer verlopen

Assen

Het TT Festival deze week is zo laat de politie weten in een prima sfeer verlopen. Rond 01.30 uur was de zaterdagochtend het drukste moment en bevonden zich tussen de 55.000 en 60.000 mensen in de stad. Bij de controles op de aanvoerwegen zijn vanaf woensdag in totaal 22 bestuurders aangehouden die teveel hebben gedronken. Daarnaast zijn in Assen en Witten, vanaf donderdagavond tot zaterdagmorgen vroeg, nog 50 mensen aangehouden. Dat gebeurt na incidenten als vechtpartijtjes, vernielingen, diefstallen en belediging van politiemensen.

De afgelopen dagen hebben veel bezoekers de weg naar Assen gevonden en liepen campings al vroeg vol. De podia zijn op donderdagavond al druk bezocht met meer bezoekers dan vorig jaar. Op de vrijdag zijn met 55.000 a 60.000 bezoekers in de binnenstad, de aantallen hoger dan vorig jaar. De sfeer in de binnenstad was steeds goed en er zijn nauwelijks incidenten geweest.

In Witten is een verandering ten opzichte van voorgaande jaren ingezet. Campingeigenaren dragen dit jaar een grotere verantwoordelijkheid voor de situatie op hun eigen camping. Dat is gekoppeld aan de vergunning die de gemeente Assen hen heeft verleend. Handhaving vindt plaats op vooral bestuurlijke gronden.

Dit jaar heeft de politie in aansluiting hierop de taak om de zogeheten campingvreemde artikelen preventief in beslag te nemen, niet meer uitgevoerd. Vooraf is dit met alle partners besproken. Bij controles worden bezoekers wel gewezen op het bezit van deze spullen en wordt erbij gezegd dat ze deze naar een gemeentelijke opslag kunnen brengen. Ook wordt er bij vermeld dat de campingeigenaar deze spullen niet zal toelaten op de camping.

De campingeigenaren hebben zich dit jaar volgens de politie van de beste kant laten zien. Zelfs op de campings waar vorig jaar vaak moest worden ingegrepen en waar niet alles op orde was, liep het dit jaar voortreffelijk. Op één camping na. Deze camping, aan de Witterhaar, heeft de politie zowel donderdag als vrijdag het meeste werk bezorgd. Bij controles blijkt dat hier veelvuldig campingvreemde artikelen zijn toegelaten. Tegen overlast is onvoldoende opgetreden. Dit heeft tot gevolg gehad dat een belangrijk gedeelte van het totale aantal aanhoudingen heeft plaatsgevonden op of bij deze camping. Van de situatie gedurende deze week op deze camping zal een uitgebreide rapportage naar de vergunning verlenende instantie, de gemeente Assen, gaan.
Provincie:
Tag(s):