donderdag, 17. juli 2008 - 14:07

TU Delft werkt aan vliegende 'superspion'

Delft

Op woensdag 23 juli presenteert de TU Delft het uiterst kleine vliegtuigje DelFly Micro. Deze opvolger van de DelFly's I en II weegt nog slechts 3 gram en lijkt met zijn twee paar flappende vleugels nog het meest op een libel.

Ultrakleine bestuurbare vliegtuigjes met camera zoals deze DelFly kunnen op termijn wellicht ingezet worden voor observatievluchten in moeilijk toegankelijk of gevaarlijk terrein. De DelFly Micro maakt tijdens de presentatie een korte demonstratievlucht.

De DelFly Micro is een zogenoemd Micro Air Vehicle (MAV), een uiterst klein op afstand bestuurbaar vliegtuigje met camera en beeldherkenningssoftware. De Micro is met zijn gewicht van slechts 3 gram en afmeting van 10 cm (vleugeltip tot vleugeltip) de flink kleinere opvolger van de succesvolle DelFly I (2005 ) en DelFly II (2006). De DelFly Micro kan met zijn minuscule batterij van ongeveer 1 gram circa 3 minuten vliegen en heeft een maximale snelheid van 5 m/s.

Ultrakleine bestuurbare vliegtuigjes met camera zoals de DelFly zijn potentieel interessant omdat ze op termijn ingezet kunnen worden voor observatievluchten in moeilijk toegankelijk of gevaarlijk terrein.
Categorie:
Tag(s):