donderdag, 27. november 2008 - 16:10

Tulpentijd

Amsterdam

In een puntige vorm, met een gekarteld randje of dubbelbloemig als pioenrozen. De tulp is er in vele gedaantes en qua kleur gaat het van (bijna) zwart tot rood-geel gevlamd. Vanaf januari tot en met eind april is het de leukste tijd van het jaar: tulpentijd!

Tulpen zijn eigenlijk altijd in de mode. Er zijn zoveel soorten, kleuren en vormen dat ze al sinds de 15e eeuw niet meer uit ons leven weg te denken zijn. Enkele bloemen, dubbele bloemen, gefranjerd, slank of rond. De tulp voelt zich in elke vaas en in elk interieur thuis. Dé tulpentrend van dit jaar is ‘Re-Invent’ en biedt aan oude accessoires een nieuw leven. De trend laat het hergebruik zien van ‘oude’ vazen, potten en pannen. Met een beetje creativiteit en lef maak je de mooiste trendcombinaties.

Hoewel de tulp van oorsprong uit Turkije komt, wordt de bolbloem toch als oerhollands gezien. Onze fleurige nationale trots groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld is gek op tulpen. Tijdens de tulpentijd (januari tot en met april) worden er namelijk op de bloemenveilingen zo’n 1,5 miljard stuks verkocht. Hiermee komt de tulp op de tweede plaats van de meest verkochte snijbloemen per jaar, want alleen van de roos (die het hele jaar door verkrijgbaar is) worden meer stelen verkocht.
Categorie:
Tag(s):