vrijdag, 19. december 2008 - 23:14

Tumult na acht jaar ten einde

Almere

Tumult is met ingang van 2009 niet meer actief in Almere. Tumult werd bekostigd uit het Actieplan Cultuurbereik van het rijk. Dit fonds stopt in 2009. De gemeente Almere heeft geen geld gereserveerd voor de voortgang

Tumult is op initiatief van de gemeente in 2001 opgericht met als doel beginnende culturele ideeën op gang te brengen, mensen te enthousiasmeren en een cultureel netwerk op te bouwen.

Vanaf het begin was het project een succes: elk jaar zijn tenminste 40 culturele projecten in gang gezet of geholpen, in diverse kunstdisciplines. Voorbeelden van successen zijn het Open Podium Almere, The Joker Comedyclub, Stadsrapper, Make More Music en Open Atelierroute.

Daarnaast is de website www.uitinalmere.nl ingericht: met vele uittips en een complete digitale kaart. Tumult heeft zich ook ingezet voor het tegengaan van de eilandjescultuur die in Almere vaak de kop opstak. Zo zijn er door toedoen van Tumult diverse samenwerkingsverbanden geïnitieerd.

Ook startte Tumult enkele jaren geleden met de cultuurbalie in de bibliotheek, waar mensen met culturele vragen terecht konden.
Tumult was als project ondergebracht bij Bibliotheek Almere. De medewerkers van Tumult vinden het erg jammer dat de kennis en het netwerk met het stoppen van Tumult in één klap verdwijnt. “Tumult was een succesvol project met potentie en daar is nu de stekker uit gehaald’, aldus een van de medewerkers.�
Provincie:
Tag(s):