dinsdag, 22. april 2008 - 9:03

Tunnels A73 in weekenden gesloten

Roermond

De tunnels in de A73 zullen vanaf 25 april weer in de weekenden gesloten worden. Dat is nodig om de tunnels te kunnen afbouwen, zo maakt Rijkswaterstaat bekend.

De eerstvolgende weekendsluiting van de Roertunnel en de tunnel Swalmen vindt plaats in het weekend van 25 tot 28 april. In dit weekend wordt gewerkt aan de afbouw van de tunnelinstallaties rondom en in de tunnels. De afsluitingen gelden steeds van vrijdag 20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur.

Om de verwachte weekenddrukte in de weekenden van Hemelvaart en Pinksteren op te vangen, blijven de tunnels in deze weekenden (3 & 4 mei en 10 & 11 mei) geopend. Vanaf het weekend van 17 en 18 mei gaan de tunnels echter elk weekend dicht voor afbouwwerkzaamheden. Wel probeert Rijkswaterstaat de werkzaamheden in de tunnel Swalmen naar voren te halen teneinde de bereikbaarheid van de winkels en bedrijven in de regio Roermond zoveel mogelijk te handhaven.

Rijkswaterstaat heeft toegezegd, in nauw overleg met gemeente en provincie, tijdens de weekendsluitingen de bereikbaarheid van de regio Roermond optimaal te houden. Ook zal Rijkswaterstaat na overleg met vertegenwoordigers van winkels en bedrijven (retailpark) in de regio nagaan welke mobiliteitsmaatregelen ingezet moeten worden.
Provincie:
Tag(s):