woensdag, 23. januari 2008 - 10:26

Turkse drugslijn opgerold

Rotterdam

De Eenheid Georganiseerde Criminaliteit van de Regionale Recherche Dienst van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft met de aanhouding van elf verdachten een Turkse verdovende middelen lijn opgerold. Daarnaast hielden zij zich bezig met de handel in vuurwapens.

Het onderzoek startte in september van het vorig jaar en leidde tot de aanhouding van een koerier (een 61-jarige man uit Venray) in Duitsland in de omgeving van Dusseldorf met 25 kilogram heroïne in zijn auto (hij was op weg naar Nederland) en op 2 november tot de aanhouding door een arrestatieteam van vier verdachten (een 33-jarige Rotterdammer, 29-jarige Rotterdammer, een 43-jarige Rotterdammer en een 22-jarige Rotterdamse vrouw) in een woning te Rotterdam die dienst deed als safehouse aan de Lodewijk Pincoffsweg.

Safehouse

Bij de doorzoeking in het safehouse, bewaarplaats en productieplaats van drugs, werden versnijdingsmiddelen, een pers, enkele kilo’s heroïne twee vuurwapens en 25 patronen in beslag genomen. Kort tevoren was een drugskoerier (50-jarige Rotterdamse man) met 20 kilogram heroïne afkomstig uit het safehouse, aangehouden. Hij reed daar net om de hoek in een auto weg. Twee personen (42-jarige Rotterdammer en een 45-jarige Ier) hadden enkele dagen daarvoor op straat een vuurwapen gekocht van de organisatie in de omgeving van metrostation Maashaven. Deze mannen zijn op dezelfde dag op het Rotterdamse Centraal Station aangehouden. Dit nadat ze korte tijd in de gaten waren gehouden.

Aanhoudingen in Nederland en het buitenland

Later werden nog vier verdachten, één in Nijmegen (45-jarige Ier), één in Zoetermeer (een 23-jarige vrouw uit Zoetermeer), één in Servië (34-jarige Turkse man) en één in Ierland (24-jarige Ier) aangehouden. De aangehouden verdachten in Servië en Ierland zijn nog in afwachting van hun uitlevering naar Nederland. Acht verdachten zitten vast (alle verdachten uit het safehouse, de koeriers en de verdachten uit het buitenland) en drie verdachten zijn heengezonden. De organisatie is verantwoordelijk voor meerdere drugstransporten en in totaal werd in het onderzoek 57 kilogram heroïne in beslag genomen. De eerste zitting zal vermoedelijk zijn op 12 februari.
Provincie:
Tag(s):