zaterdag, 16. augustus 2008 - 20:50

TV veroorzaakt brand in verzorgingshuis

Den Dungen

Zaterdagavond omstreeks half zes zijn meerdere politiemensen behulpzaam geweest bij het ontruimen van een gedeelte van een verpleeghuis aan de Litserstraat. Bij één van de bewoners vloog het televisietoestel in brand.

Zij ontvluchtte haar kamer en alarmeerde het personeel. Die traden kordaat op, ze stelden het brandalarm in werking en begonnen direct met het ontruimen van de etage.

De brandweer was snel ter plaatste evenals een ambulance. In verband met de rookontwikkeling werd besloten om een groter gedeelte van het pand te ontruimen.

Het personeel heeft samen met de brandweer, personeel van de ambulance en meerdere politieagenten de mensen naar een ander gedeelte van het tehuis gebracht.

Er zijn geen gewonden gevallen en er is zeker geen paniek uitgebroken, de mensen zijn in alle rust verplaatst. De Stichting Salvage zal, in samenwerking met het management van het verpleegtehuis, voor vervangende woningen zorgen voor de mensen die door de rookontwikkeling voorlopig niet in hun woning kunnen.
Provincie:
Tag(s):