maandag, 28. april 2008 - 23:52

Twaalf nieuwe politiebikers aan de slag

Alphen aan den Rijn

Twaalf politiebikers van het district Rijn- en Veenstreek hebben met goed gevolg vrijdag 25 april hun bike-opleiding afgerond. Politieteam Alphen aan den Rijn, team Leiderdorp en team Alkemade krijgen er ieder 4 nieuwe bikers bij. Voor team Alkemade zijn dit de eerste bikers die aan het team worden toegevoegd.

Bikers zijn multifunctioneel inzetbaar en zijn van toegevoegde waarde voor de politie. De bikers worden ingezet om moeilijk te bereiken plaatsen te kunnen controleren. Gedacht kan worden aan voetgangersgebieden, parken, winkelgebieden en plaatsen die voor politieauto’s moeilijk te bereiken zijn. Het voordeel van een politiebiker op een politieauto is dat het contact met mensen en dus ook met bijvoorbeeld groepen jongeren makkelijker te maken is. Met deze nieuwe lichting bikers, komt het totaal in district Rijn- en Veenstreek op 43 bikers.

In de regio Hollands Midden is het inmiddels een bekend verschijnsel, politiemensen die op mountainbikes in de wijk surveilleren. Inmiddels telt Politie Hollands Midden ruim 200 bikers.
Begin 2000 introduceerde de regio Hollands Midden als eerste korps in Nederland de bike-patrol. Het idee werd opgedaan tijdens een werkbezoek aan Amerika. Als snel brachten Amerikaanse politiemensen de kneepjes van het vak bij aan de eerste politiebikers in Hollands Midden. Het idee is inmiddels overgenomen door meerdere politieregio’s.
Provincie:
Tag(s):