dinsdag, 3. juni 2008 - 13:54

Twaalf verdachten opgepakt in omvangrijke drugszaak

Heerenveen

Afgelopen maanden zijn 12 verdachten in de leeftijd van 19 tot 38 jaar aangehouden op verdenking van de handel in cocaïne, heroïne, amfetamine en de productie van en de handel in GHB. Dit alles speelde zich hoofdzakelijk af in Heerenveen, in de periode van begin 2006 tot en medio maart 2008.

De drugs (met name de cocaïne) werden in de meeste gevallen op afspraak op diverse locaties in het centrum van Heerenveen verkocht aan een vaste groep afnemers van ongeveer 60 gebruikers. Een aantal daarvan was minderjarig, de jongste was 15 jaar. Een groot deel van deze gebruikers is door de politie gehoord.

In een bedrijfspand in het centrum van Heerenveen werd bij een doorzoeking op 5 februari een hoeveelheid van ruim 50 gram cocaïne inbeslaggenomen.

Bij zeven verdachten werd de woning doorzocht. In een aantal woningen werden kleine hoeveelheden heroïne, cocaïne, een hoeveelheid GHB en materialen en grondstoffen om GHB te produceren inbeslaggenomen.
Bij een van de verdachten werd een geldbedrag van bijna 1600 euro inbeslaggenomen.

De dealers en subdealers waren zelf ook verslaafd aan heroïne, cocaïne en/of GHB en probeerden door de drugshandel hun eigen gebruik te bekostigen.
Provincie:
Tag(s):