donderdag, 5. juni 2008 - 17:50

Twee aanhoudingen bij inval in drugspanden

Heerlen

Bij een inval in drie bij elkaar liggende panden aan de Schelsberg in Heerlen heeft de politie donderdagochtend onder meer enkele hennepplantages en een grote hoeveelheid grondstoffen voor de fabricage van harddrugs gevonden. Bij de inval zijn twee mannen uit Heerlen aangehouden. Het gaat om de 27-jarige eigenaar van het pand en een eveneens 27-jarige huurder van een van de panden. 


Direct na de inval startte de politie onder leiding van de rechter-commissaris met een doorzoeking van de panden. In totaal bleken er negen hennepplantages te zijn waarin enkele duizenden planten stonden. Ook ontdekten de agenten 7 à 8 kilo reeds geknipte hennep. Verder nam de politie een vuurwapen, een nepvuurwapen, een geldbedrag van enkele duizenden Euro's en een aantal sieraden in beslag. Bij de doorzoeking werd onder meer een beroep gedaan op de brandweer en een ondersteuningseenheid van het KLPD.

De inval is gedaan op basis van informatie die de politie had vergaard. De twee aangehouden verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):