zondag, 7. september 2008 - 16:23

Twee aanhoudingen na inbraak in politiebureau

Rotterdam

De politie heeft twee jongens aangehouden nadat één van hen had ingebroken in een politiebureau. Zaterdagavond rond kwart voor negen stelden enkele jongens bij een politiebureau aan de Maashaven zich verdacht op en zorgden voor geluidsoverlast. Toen agenten hierop polshoogte kwamen nemen, bleek dat één van hen het politiebureau was binnengegaan.

Een andere jongen, die buiten stond, verklaarde dat de man dat had gedaan omdat hij een bekeuring had gehad, en het daarmee niet eens was. De toegangsdeur van het bureau was vernield. De ontevreden verdachte was intussen het trapportaal ingelopen. Agenten riepen hem aan en trokken hem naar buiten. Ook de jongere broer van de 'inbreker' is aangehouden. De verdachte had naast de toegangsdeur, ook nog ruiten van twee andere deuren in het gebouw kapot gemaakt, mogelijk met een brandblusser. Ook was een regenpijp vernield.

Bij de aanhouding van de verdachten is ook een diensthond ingezet. De twee, een 13-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en een 24-jarige Amsterdammer, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Ze waren onder invloed van alcohol. De vader van het tweetal is op de hoogte gebracht.
Provincie:
Tag(s):